OZAN-DER'den 'Deyişlerin Dili' Etkinliği

OZAN-DER'den 'Deyişlerin Dili' Etkinliği 

Dertli Divani OZAN-DER'de Aşıklık, Zakirlik, Ozanlık Geleneği üzerine  'Deyişlerin  Dili' muhabbet ve atölye çalışmasını on hafta sürdürecek. Ozan-Der Yönetim Kurulu, Konuyla ilgili bir açıklama yaptı. 


2010 yılında 'Aşıklık-Zakirlik' alanında, UNESCO tarafından 'yaşayan insan hazinesi' ilan edilen Ozan-Der üyesi Dertli Divani ile 'Deyişlerin Dili' Aşıklık-Zakirlik-Ozanlık Geleneği üzerine derneğimizde muhabbet ve atölye çalışmalarını başlatıyoruz.

Değişik ana konular üzerinde, geleneği kapsayan deyiş ve nefes türleri, batıni inanç ve değerler açısından 'vahdet-i mevcut/vahdet-i vücut' kavramı, cemlerde aşık-zakir-ozan canların icra edeceği hizmetlerin tatbiki ve içeriğine yönelik çalışmaları da kapsayacak olan bu muhabbetler, 25 Mart 2024 tarihinden itibaren kesintisiz olarak on hafta sürecek ve her hafta Pazartesi akşamı, saat 19.00-21.00 saatleri arasında iki saatlik bir sürede gerçekleşecektir.
Öncelikle üyelerimize yönelik bu çalışmaya, derneğimiz dışından da ilgi duyan müzisyen, yazar, şair ve bilgilenmek isteyen her can katılabilecektir.
Katılan dostlar, bizi arayıp kesintisiz olarak bütün muhabbetlere katılacak şekilde kaydını yaptırabilirler. Muhabbetler, belirtilen saatlerde kesin olarak başlayıp bitecektir. Geçerli mazereti olup herhangi bir muhabbete gelemeyen, o muhabbetin kaydını bir sonraki muhabbete gelmeden önce izleyip dinleyecek ve sonraki muhabbete öyle katılabilecektir.
Katılım elli kişiyle sınırlı olup ücret talep edilmeyecektir.
Sağlık ve esenlikler diliyoruz.

Ayrıntılı Bilgi İçin: Kenan Şahbudak: 05326210045 - Ozan-Der: 0312 435 26 73

Ozan-Der Yönetim Kurulu

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ozan-Der 50. Yılını Kutluyor

Malatyalı Ozan Yeniden Başkan