Kadınlar, modern ve çağdaş günlere gelmemizde önemli görevler başardılar

“Kadınlar, modern ve çağdaş günlere gelmemizde önemli görevler başardılar”
Halk Ozanları Kültür Derneği Cumartesi Etkinlikleri çerçevesinde 7 Mart 2020 Cumartesi günü, 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen programda Kadınlar Kolu Başkanı Leyla Ulusu’nun konuğu CHP Mamak Kadınlar Kolu Başkanı Gülşen Çobanoğlu idi.
Leyla Ulusu yaptığı konuşmada Emekçi Kadınlar Günü ile ilgili açıklamalarda bulundu.
“İnsanların cinsiyetlerin den dolayı ayrımcılık ve eşitsizliğe maruz kalması bir ülkeyi içten içe zayıflatır; devletin toplumun ailenin ve bireyin yaşamının sağlıklı sürmesini engeller. Her konuda toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak gerekmektedir
20. Yüzyılın başında ulu önder Atatürk Türk kadınına seçme ve seçilme başta olmak üzere pek çok hakkı kanunlara dayandırarak verirken bu konuda dünyanın pek çok gelişmiş ülkesi ne de ilham kaynağı oldu.
Cumhuriyetimizin odak noktasında yer alan kadınlar modern ve çağdaş günlere gelmemizde önemli görevler başardılar.
Atamızın da dediği gibi; “Olası mıdır ki bir toplumun yarısı topraklara zincirlerle bağlı kaldıkça diğer kısmı göklere yükselebilsin…”
Bütün kadınların 8 Mart Dünya kadınlar gününü kutluyor ve tüm kadınlara her alanda ve her anlamda eşitlik özgürlük ve mutluluk dolu bir yaşam diliyorum.”
Leyla Ulusu’nun konuşmasının ardından konuğu Gülşen Çobanoğlu, kadınlar günü ile ilgili açıklamalarda bulundu. Konuşmasını şu sözlerle özetledi.
Artık bu topraklarda barışa, umuda, adalete, eşitliğe ulaşma günü. Aksi takdirde bugün takvimlerdeki 365 yapraktan sadece birisi olacak.
Yaşasın 8 Mart...
Yastayız, isyandayız…
Programda şiirler okundu, türküler söyledi, anılar anlatıldı, konuşmalar yapıldı.
Erkekler tarafından kadınlara karanfil armağan edildi, yiyecek ve içecek ikramında bulunuldu.
Konuşmacı Gülşen Çobanoğlu’na katılımcı belgesini Ozan Der Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kenan Şahbudak sundu.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

OZAN-DER'den 'Deyişlerin Dili' Etkinliği

Ozan-Der 50. Yılını Kutluyor

Malatyalı Ozan Yeniden Başkan